JUST NU: Utsläpp av ammoniak i Mölnlycke – väg avspärrad

Det har skett ett utsläpp av ammoniak i en industribyggnad i Mölnlycke.Boråsvägen, det vill säga vägen intill Landvettersjön, är i nuläget avspärrad.Utsläppet ska enligt räddningstjänsten vara isolerat till byggnaden och det ska inte finnas någon fara för boende i närheten.


Guide: Bästa tipsen om du ska stå i publiken under Göteborgsvarvet

Vill du vara med på lördagens folkfest i Göteborg?Tänk på att trafiken är begränsad och att vissa av Västtrafiks linjer kör alternativa turer.Så här gör du om du behöver korsa banan i centrum.


Regeringens besked: Apkoppor – nu allmänfarlig sjukdom

Regeringen har beslutat att klassificera apkoppsviruset som en allmänfarlig sjukdom.”Genom klassificeringen ges tillgång till att vidta smittskyddsåtgärder som syftar till att förhindra ytterligare spridning”, säger socialminister Lena Hallengren (S) i ett pressmeddelande.Några tiotal fall av apkoppor har upptäckts i Europa, varav ett har konstaterats i Sverige.


Wannholt (D) om interna partibråken: "Det har skadat väldigt mycket"

De avhoppade Demokraterna-politikerna Henrik Munck och Ulf Boström har registrerat sitt nya parti Göteborgspartiet. Det blev klart under fredagen. Hör Demokraternas partiledare Martin Wannholt kommentera utvecklingen i inslaget.


Römosseskolan begärd i konkurs – tvist om fakturor

En lokal byggfirma har begärt Römosseskolan i konkurs.Bakgrunden är en tvist om betalning för dräneringsarbeten, det var Göteborgs-Posten först med att berätta om.Skolans ägare menar att det är oklart vilka arbeten som gjorts.


Tips: Tänk på detta om du ska ta dig genom stan under Göteborgsvarvet

Göteborgsvarvet kommer märkas av i trafiken från tidig morgon till sen kväll på lördagen.Broarna begränsas och dessutom pågår renoveringen av Tingstadstunneln samtidigt.Räkna med att det tar längre tid att ta sig både över och under älven.


Akutens oro inför Göteborgsvarvet – befarar mängder av löparkollapser

Under lördagen ger drygt 40 000 löpare sig ut för att springa Göteborgsvarvet - men upp till hundra av dem når aldrig mållinjen.Vanligaste åkomman hos dem är löparkollaps, enligt Linda Dahlén Holmqvist, sektionschef på akutmottagningen på Sahlgrenska sjukhuset.Och hon ger sina bästa tipsa för att undvika att loppet slutar hos henne.


Trafiktipsen: Tänk på det här om du ska springa Göteborgsvarvet

I år hämtas nummerlappen på Friidrottens hus, vid Slottsskogsvallen.Dit tar man sig lättast med kollektivtrafik.Det kommer heller inte att gå att parkera vid starten i år.


Klart: Folkkära programledaren får egen spårvagn

Under fredagen delar årets kulturpris ut.Årets pristagare får också namnge en spårvagn.Bland annat för sina insatser i Bingolotto.


Prisas för sina insatser: De får årets förtjänsttecken från Göteborgs stad

Göteborgs stad har presenterat vilka som får årets förtjänsttecken för betydande insatser för staden.I år går utmärkelsen bland annat till artisten Carl-Einar Häckner, den tidigare ministern Leif Pagrotsky (S) och bokmässans chef Frida Edman. Hör hela listan med mottagare i inslaget.


Sparkade kommunanställda får nya jobb – inom ett år

Var tredje västsvensk kommunanställd som tvingats bort på grund av misskötsamhet i tjänsten får nya jobb inom en annan kommun eller inom regionen – ofta med högre lön, skriver GT.Det handlar om personer som stulit från äldre och personer som stulit narkotika från arbetsplatsen.Tomas Björck vid Sveriges kommuner och regioner säger till GT att deras medlemmar är stora arbetsgivare med många rekryteringar och att misstag därför är ofrånkomliga.


Hisingsbron väntas ge rekordtider på Göteborgsvarvet: "Många sekunder"

På lördag går Göteborgsvarvet av stapeln efter pandemipaus.Men bansträckningen har förändrats sen sist, vilket kan innebära många personliga rekord.Men hur exakt den förändrats och varför den kommer innebära en snabbare sluttid, förklarar Daniel Vandor som är presschef för Göteborgsvarvet.


Knivskärning i Kvillebäcken – person förd till sjukhus i ambulans

Larm kom in till polisen om en knivskärning i Kvillebäcken under onsdagskvällen.När de anlände kom ytterligare en person fram som uppgav denne också blivit knivskuren.En person fördes till sjukhus i ambulans och en bil har setts lämna platsen i samband med händelsen.


BUP-krisen: Mediciner ges utan uppföljning och riktlinjer bryts

Personal och föräldrar vittnar om en barn-och ungdomspsykiatri i kris, där barn medicineras utan uppföljning och där medicinska riktlinjer inte följs.Livia Thulins sjuårige son har fått mängder med mediciner men ingen behandling i övrigt.Och Karin Nagy, läkare på BUP på Sahlgrenska i Göteborg, berättar om hur riktlinjer och rekommendationer bryts.


Göteborgsartister prisade på Grammisgalan

Under torsdagskvällens grammisgala vann Miriam Bryant två grammisar.Årets album blev PS Jag hatar dig och låten Tystnar i luren som Miriam Bryant gjort tillsammans med Victor Leksell vann en grammis som årets låt.Grammisen i kategorin årets klassiska album gick till Göteborgssymfonikerna. Även göteborgarna A36, Sarah Klang och Asme prisades för årets nykomling, alternativa pop respektive årets hiphop.


Man gripen efter skotten i Lunden

En man har gripits, misstänkt för försök till mord.Under en spaningsinsats ska mannen ha försökt köra på polisen.Polisen sköt då mot bilen, men ingen skadades.


De blir Håkan Hellströms förband – spelade med Kurt Olsson på 80-talet

Nu står det klart vilka som blir Håkan Hellströms förband för två av hans spelningar på Ullevi i sommar.Orkestern gjorde sig kända på 80- och 90-talet när de spelade ihop med Lasse Brandebys figur Kurt Olsson, och har inte spelat ihop på 10 år.I inslaget hör du vilka som intar scenen innan Håkan på Ullevi i augusti!


40 år efter Blåvitts UEFA-seger: Torbjörn Nilsson berättar om torftiga firandet

Ja, så lät det den 19 maj för 40 år sedan när Göteborg vann Uefa-cupen när de slog Hamburg på bortaplan. En av de som hade stor roll i att ta hem den historiska titeln var såklart Torbjörn Nilsson.Nu hyllar han dåvarande tränaren Sven-Göran "Svennis" Eriksson och berättar om sitt spartanska firande.


Daniel Bernmar (V) vill satsa på kollektivtrafiken: "Ska halvera priset"

Vad räcker en tusenlapp till? P4 Göteborg låter lokalpolitikerna i Göteborgsområdet lägga en minibudget under parollen "Tusenlappen" för att se vad de vill satsa på. Vänsterpartiets Daniel Bernmar fick välja mellan 17 olika kommunala verksamheter.


Rullstolsburne Carl premiärrullar Göteborgsvarvet: "Jätteglad"

I år kan även rullstolsburna delta i Göteborgsvarvet.Det är ett pilottest och faller det väl ut kan det bli permanent."Jag har varit sugen på att delta i många år", säger rullstolsburne deltagaren Carl Fritzell.
 Källa: SR - Sveriges Radio