Bokmässans besökare kluvna: Pekade Mamma Mu finger åt barnen?

Pekade Mamma Mu finger åt barnen på bokmässan i Göteborg i helgen, eller vad var det för gest hon egentligen gjorde?Vi behöver er lyssnares hjälp för att tolka vad det är som sker på filmen från en av bokmässans besökare.Filmen går att se på P4 Göteborgs Facebook och Instagram.


Johan flyttade till Riga – när kexfabriken gjorde det: "Jättestort äventyr"

Hur långt har du flyttat för jobbet?Johan Barkinge flyttade i alla fall från Västkusten till Riga, i samband med att Göteborgskexs anläggning i Kungälv flyttade dit."Ett jättestort äventyr", säger han om flytten, även om det varit mer utmanande för andra i familjen ...


Joakims företag bestulna på värmepumpar för miljoner: "Hårdvaluta"

På måndagsmorgonen upptäckte Joakim Ström att hans företag blivit bestulna på sina värmepumpar.Pumparnas värde uppskattar han till två miljoner kronor."Jag har kunder som väntat sedan mars–april", säger Joakim och berättar mer i inslaget hur man resonerar nu.


Alireza kan bli blind – när allt fler mediciner saknas på apoteken

Antalet mediciner som restanmäls och alltså inte går att få tag i på apotek har ökat kraftigt.För närvarande är närmare 500 läkemedel restanmälda. Alireza Ghanbar Alipour, ordförande i Synskadades riksförbund i Göteborg, som har ögonsjukdomen grön starr, är en av de som drabbas. De droppar han använt under många år är nu slut, och liknande preparat fungerar inte.


Andreas Norlén omvald till talman – får folkets kärlek: "Alltid så positiv"

Moderaten Andreas Norlén har valts om till talman i Sveriges riksdag.Han verkar vara något så unikt som en folkkär talman. På sociala medier öser folk hjärtan och likes när han kommer på tal.Men varför är han då så populär? Göteborgaren Henrik Johansson och varumärkesexperten Eva Ossiansson har sina teorier.


Hummerfiskaren Frida om premiärens oskrivna regel: "Håller mig ifrån gubbarna"

En blåsig och regnig start på hummerpremiären blev det för skepparen Frida Dahlberg.Med sig ombord har hon tolv tinor och hon vet precis var hon vill, och absolut inte vill, lägga dem."Jag håller mig ifrån de gubbarna", säger hon om vad som gäller till sjöss.


Tolv värmepumpar stulna – polisen räknar med fler fall när elpriset rusar

Tolv värmepumpar har stulits från ett företag på Orust.Höga elpriser och stor efterfrågan kan göra att det blir vanligare framöver, enligt polisen.Polisens presstalesperson i väst, Anna Göransson, berättar hur man ska förbereda sig.


Krisberedskapsveckan igång – det ligger bakom årets tema: "Ökat behov"

Hur ska du lösa din vardag vid en kris eller ett krig?Det vill MSB att du ska tänka på nu när Krisberedskapsveckan drar igång.Årets tema är mat, men varför?


Just nu: Långa köer på E20 – vägarna intill korkar igen

Det är långa köer på E20 utanför Göteborg på måndagsmorgonen.Anledningen är en flerfordonskrock.Också på de intilliggande vägarna är det trångt.


Klart: Det blir 2023 års teman på Bokmässan

2023 års teman för Bokmässan är redan bestämda.På söndagen avslutades 2022 års upplaga som hade fyra teman: Sydafrika, klimatet, crime time och röster från Ukraina.Lyssna för att få reda på nästa års teman...


Just nu: Långa köer på E6

Det är långa köer längs E6:an.En flerbilskrock ställer till det i trafiken på måndagsmorgonen.Hör mer i ljudklippet.


Forskare efterlyser amerikanska humrar: "Kan sprida sjukdomar"

Får du syn på en amerikansk hummer vill forskare vid SLU:s havslaboratorie få reda på det, på uppdrag av Havs- och vattenmyndigheten."De kan sprida smitta till de europeiska humrarna", berättar forskaren Andreas Sundelöf vid havslaboratoriumet i Lysekil.Och sjukdomarna kan innebära problem för humrarna från Europa...


Missen: 25 personer från Hisingen anslöt till IS – upptäcktes inte

Minst 15 personer från Biskopsgården och ytterligare tio från Lundby och Backa på Hisingen i Göteborg, anslöt sig till IS i Syrien.Radikaliseringen på Hisingen upptäcktes först många år senare och av en slump, i en forskningsstudie.Christina Alvelin, direktör för Socialförvaltningen Hisingen, tycker det är bra att uppgifterna nu kommit fram.


Så många besökte Bokmässan – första fysiska mässan sedan pandemin

Bokmässan i Göteborg är slut för den här gången. Omkring 82 000 personer besökte mässan i helgen. Något färre än 2019, innan pandemin. Men inte om man räknar med de digitala besökarna..


Ny gratisbutik på Frölunda torg: "Köer långt innan vi ens öppnade"

En gratisbutik har öppnat på Frölunda torg i Göteborg.Samtidigt som det ekonomiska läget är tufft så kunde man i helgen se kön slingra sig lång till butiken man inte behöver betala för sig.Och det är speciellt en typ av saker som går åt mest.


Casper Janebrinks bebislycka: "Nybliven pappa och stolt"

Arvingarnas frontman Casper Janebrink har blivit pappa till en liten pojke – mitt under pågående krogshow i Göteborg. I torsdags kväll föddes han på förlossningen i Borås.Sedan tidigare har han dottern Alice 19, och sonen Felix, 17 år. Och nu berättar han hur det känns att börja om efter 17 år.


Ofokuserat Pixbo besegrade Åkersberga: "Mycket kvar att jobba på"

Krampaktigt och ofokuserat Pixbo besegrade nykomlingarna Åkersberga med ett nödrop i damernas superliga i innebandy. En bra period, den andra, räckte för att vice mästarna skulle vinna med 7-4. Men för att på allvar slåss i toppen krävs betydligt bättre spel framöver."Det är klart att vi måste titta på och lära oss något av den här matchen", säger Pixbos Ida Sundberg.


9-åriga Gabriels betyg till årets Bokmässa: "Rulltrapporna var bäst"

Rulltrappor, böcker till pappa och det farliga med Bokmässan.Så kan man sammanfatta några av besökarnas starkaste stunder från årets Bokmässa.Hör varför i inslaget.


Slöjupproret i Iran: 100-tals tågade genom Göteborg

Omkring 400 personer tågade mellan Gustaf Adolfs torg och Götaplatsen i Göteborg på söndagseftermiddagen.Demonstrationståget handlade om att stötta kvinnornas slöjuppror i Iran.Och många ville hedra 22-åriga Masha Amini som dog i arresten efter att hon gripits för att hon inte bar sin slöja på rätt sätt.


Trots nya lagkravet – bara en av tre hästar är registrerade

Alla hästar ska vara registrerade hos Jordbruksverket sen ett år tillbaka, men bara en tredjedel är det.Syftet är att förbättra smittspårning och bekämpa sjukdomar.David Slottner på Jordbruksverket berättar om varför de inte får tag på alla hästägare.
 Källa: SR - Sveriges Radio

Din skönhetssalong